Nedgravede affaldscontainere (genialt)


Dette princip er så genialt at det burde indføres overalt (Punktum) Ingen affald der flyder, ingen fyldte skraldespande, ingen skraldespande der vælter i vinden, ingen lugtgener, ingen syn af grimme skraldespande, ingen rotter... pænt og nydeligt. Kort & Godt enestående!




Det er billigere i drift, færre arbejdsskader og ingen tunge løft, kræver færre kørsler og de kan tømmes når de er ved at være fyldte. Opfordre i højere grad folk til at sortere deres affald. Slet & ret fantastisk!



Systemet

Sådan fungerer systemet med nedgravede affaldscontainere i Aarhus Midtby

Systemet med nedgravede affaldscontainere erstatter almindelige skraldespande tll dagrenovation samt kuber til papir og glas i midtbyen - og ejendomme på Trøjborg, Frederiksbjerg og Ø-gadekvarteret kan tilmeldes løsningen, der bygger på fire grundprincipper:

  • Alle skraldespande, affaldsøer og affald skal væk fra gadebilledet.
  • Byen skal være et renere og smukkere sted at være.
  • Nye muligheder i baggårde for rekreative formål.
  • Alle skal have en godkendt affaldsløsning. 

Hverdag med nedgravede containere

I affaldsssystemet med nedgravede affaldscontainere i Aarhus Midtby er der gravet affaldscontainere ned i fortovene, ofte ved gadehjørner. Der er typisk to containere hvert sted. Den ene er til dagrenovation, og den anden er til enten papir eller glas. Kun et indkast til affaldet stikker op over jorden.

Her afleverer tilmeldte husstande dagrenovation, og alle beboere afleverer glas og papir til genbrug. Det står beboerne frit for at benytte alle nedgravede containere i nabolaget.

Affaldet lander under jorden i en container, der kan løftes op og tømmes af en skraldebil med kran. Mens tømningen foregår, afskærmes hullet af et sikkerhedshegn, der er en meter højt. Bunden af den nedgravede container åbner automatisk, og affaldet falder ned i skraldebilen. En tømning varer få minutter, og containerne tømmes op til flere gange ugentligt.

Affald ved nedgravede containere

Der skal være rent og pænt ved de nedgravede containere, og AffaldVarme Aarhus  fører tilsyn med, hvordan der ser ud ved de nedgravede containere og arbejder for, at beboerne kender til ordninger for affald i Aarhus Midtby.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller