Årets bedste opfindelser


Måske, men så skulle de kigge fordi de forskellige vores (dit?) idékapløb næste år... (Kilde: sakset fra BT)


Med disse kunstige kaninører kan andre næsten læse dine tanker. Hvis de stritter, er du koncentreret. Hvis de ligger ned, er du afslappet. Og hvis du koncentrerer dig og er afslappet på samme tid, vibrerer de. Det japanske selskab Neuro-wear står bag. Og hemmeligheden er ørernes evne til at måle hjernens elektroniske bølger.
pastedGraphic.pdf
Fremtidens EL-pære
Når den almindelige glødepære bliver forbudt, så står den såkaldte Switch60 pære (med LED-teknologi) klar til at overtage markedet. I modsætning til andre'kolde' sparepærer er lyset varmt og gulligt. Og så holder én pære godt 20 år.Opfinder: Switch Lighting, USA.
pastedGraphic_1.pdf
Den perfekte barbering - til en halv million
Hvis du har en halv million kroner liggende, så kan du købe den perfekte barbering for de næste tyve år. Så meget koster firmaet Zafirros nye skraber nemlig. Skaftet er lavet af det sjældne metal iridium. Og barberbladende, der er 5000 gange tyndere end et skæghår, er lavet af hvid safir. Ind til videre er kun 99 stykker fremstillet.
 
pastedGraphic_2.pdf
Henrik Fisker har før designet for bl.a. BMW. Men denne miljø-venlige hybridbil er helt hans egen. Karma Fisker kan køre 85 kilometer på én opladning. Og hvis man vil længere, kan man fortsætte på benzinmotoren, der laver strøm til el-afdelingen. I modsætning til mange tidligere hybrid-biler er der seriøst riv i Fisker Karma, der har en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 6,3 sekunder. Hvis dansk SKAT beslutter sig for, at Fisker Karma er en el-bil, bliver prisen 800.000 kroner. Hvis den anses som almindelig bil: 2,2 millioner kroner.
pastedGraphic_3.pdf
Amagerforbrændingen/skibakke
Hovedstadens nye forbrændingsanstalt skal efter planen stå færdigt i 2016. Og takket være den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels bliver forbrændingsanlægget også en skibakke, der kan bruges året rundt. Hele projektet kommer til at koste noget i retning af 3,5 milliard kroner. Idéen er så uventet og genial, at Time Magazine tager den med på listen over årets opfindelser.
pastedGraphic_4.pdf
Idiotsikret kamera
Med det såkaldte Light Field kamera vil dine billeder aldrig mere være ude af fokus. Takket være opfindelsen fra firmaet Lytro, tager den godt 12 centimeter lange gadget nemlig flere fotografier på én gang – et for hver dybdemarkering f.eks. gren i forgrund, person i midten og baggrund.
pastedGraphic_5.pdf
Det er ikke alle computere, der kan ligge i en smartphone. Den amerikanske megamaskine WATSON er på størrelse med ti køleskabe. Og den kan foretage 80 billioner (80.000.000.000.000.000.000) funktioner pr. sekund.
pastedGraphic_6.pdf
Den flyvende yacht
- Vil du med ud at flyve i min yacht? Det lyder som noget, kun en fuld kaptajn ville sige. Men takket være det franske firma Yelken Octuri er den god nok. Sejlet kan laves om til vinger. Og hele herligheden flyver godt 40 meter over havoverfladen.
pastedGraphic_7.pdf
Når det er for farligt for soldater, kan militæret fremover sende den såkaldte ’Overvågnings Kolibri’ (med indbygget kamera) ind bag fjendens linjer. Den er på størrelse med et AA-batteri. Den vejer lige under 19 gram. Og fjernstyret kan den flyve 18 kilometer i enhver retning. Pris: 20 millioner kroner. Firmaet AeroVironment fra Californien står bag opfindelsen.
pastedGraphic_8.pdf
Fra fedt til stamceller
Der er nyt håb for bl.a. hjertepatienter. Amerikanske forskere har udarbejdet en teknik, der omdanner patientens egne fedtceller til stamceller og derefter videre til ny hjertemuskulatur. Dét giver helt ny mening til fedtsugning.
pastedGraphic_9.pdf
Ifølge britisk videnskabsmænd er melodien ’Weightless’ med bandet Marconi Union den mest afslappende sang i verden. I løbet af de otte minutter, kompositionen varer, reduceres stress med 65 procent. Og hjerterytmen nedsættes med 35 procent. Videnskabsmændene advarer imod at lytte i bilen. Føreren kan falde i søvn bag rattet.
pastedGraphic_10.pdf
Kunstigt blad/Fotosyntese
I den amerikanske stat Massachusetts har professor Daniel Nocera skabt en silikonechip, der omdanner sollys til energi - via kunstig fotosyntese.
pastedGraphic_11.pdf

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller