Idé nr 86/ Vindtragt

Vindrampen som beskrevet i den forrige idé udnytter kun den vind der ellers ville forsvinde under møllen. En vindtragt derimod vil kunne udnytte vinden fra begge sider samt bunden og toppen og fokusere denne vind på et mindre område og tilmed kraftigere.

Tragten skal opstilles umiddelbart foran mølle, i en størrelse som har et rumfang der er noget større end møllen for at få den fulde effekt. Tragten skal kunne justeres efter vindretningen, så man altid kan få den fulde effekt. I tilfælde af orkan eller lignende har tragten så stor en overflade, at den kan knække (Alt efter hvorledes den er konstrueret) men her kan tragten vendes 180 gr. så den spidse ende rettes mod vinden og  tragten modsat beskytter møllen for den kraftigste vind.



En sådan tragt kan let komme til at se klodset ud, men den kan designes let og elegant. man kunne måske endda forstille sig at tragten bliver lavet som en slags flag i en hårdere plastform, som hurtigt kan hejses eller tages ned.

Man kunne også forstille sig at en faststående vindtragt ville kunne udnytte energien på vej mod tragtens øje, eller at tragtens inder- og yderside er monteret med solceller og på denne vis producere endnu mere strøm?


Det´r bar en idé?

Mvh



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller