Idé nr 89/ Deling af råfilm

Atter med inspiration i IStock

IStock Photo har et ret genialt koncept, hvor fotografer fra hele verden kan oploade deres billeder i forskellige kvaliteter, hvorefter eksempelvis virksomheder kan tilkøbe sig adgangen til disse billeder og frikøbe dem til afbenyttelse. IStock får et cut og det samme gør fotografen. Tager fotografen et godt billede, kan han sælge det samme billede i tusindvis og derved måske tjene flere penge på ad denne vej end han ellers ville have gjort.

Med alle fingrene i bolledejen i filmbranchen i de sidste 13 år, vokser der sig et behov op som kan gå hen og blive en god forretning. Til alle filmproduktioner (de store) men også en del af de mindre produceres der second unit optagelser. Kort fortalt dækbilleder eller stemningsbilleder, hvor man sender et filmhold uden skuespillere mv. Langt størstedelen af alle disse optagelser anvendes ikke og ender med at blive slettet. Men det er en fejl. Sæt nu at du som filmskaber kan tjene penge på din fede solnedgang eller dit view ud over København en tåget eftermiddag i november.

Alt du skal gøre er at oploade dit materiale og kategorisere dem. Så kan folk i den anden ende af verden først pre-viewe dem og efterfølgende købe sig adgang til at downloade din stump, som de så kan anvende i deres film. Med et godt mix af studieoptagelser kan du indspille i film i et studie i København som skulle forestille sig at foregår i USA eller på Grønland eller i en finsk sauna. Alt du behøver for at skabe denne illusion er de rigtige dækbilleder.

Forestil dig denne scene i din kortfilm... og alt du har betalt er 5 dollar?

Mængden af denne type data er enorm, men det kan få stor betydning for films budgetter hvis second unitdelen kan begrænses eller helt spares væk, men samtidig give ens historie helt nye muligheder, fordi du kan lave kortfilm i Danmark der foregår over hele verden uden at skulle ud at flyve! Der er vidtrækkende muligheder, men ingen siger det er nemt?

Hvis du ikke lever den ud en dag, så gør jeg!


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller