Idé nr 72/ Online kortfilmbiograf

I Danmark alene bliver der produceret omkring 5000 kortfilm hvert år, lige fra skolefilm til Oscarklassen. definitionen på en kortfilm er at den har en varighed på under 15 minutter, over 15 minutter snakker vi novellefilm og på den anden side af 60 minutter er der tale om spillefilm. (Nogle har andre grænser, men grundlæggende er dette skæringspunkterne) de fleste kortfilm er mellem 5-10 minutter.



Problemet med kortfilm i Danmark er, at de ikke har noget publikum ud over dem der selv laver dem og dem der kender nogle der medvirker i dem. Altså ingen. Kortfilmen har ikke fundet indpas i Tv eller i biograferne og det er synd, meget synd. Du drømmer ikke om hvor mange fantstiske korte filmiske fortællinger der ligger og samler støv. Uopdaget talent. Dog sammen med endnu mere talentløs skrammel. Ligesom X - factor. Men ind i mellem er der faktisk nogen der kan synge, men de bliver kun vist på festivaler for dem selv og deres venner eller på DR2 sent om natten for dem selv og nogle af deres venner som gider at holde sig vågne. Kortfilmene er svendeprøverne for filmtalenterne, filmarbejderne og stjerneskuespillerne. De har noget på hjerte, de vil fortælle noget, men ingen ser dem! Ikke masserne. Det fortjener de faktisk.

Hvorfor ikke skabe en platform hvor filmfantaster kan oploade deres materiale, blive set og tjene penge på det. Mange filmfolk stopper med at lave film, fordi der ikke er penge i det. Vi mister de bedste, tro mig!

Forestil dig en kortfilmbiograf hvor du kan søge i en database med tusindvis af film fra hele verden, hvor websites kan købe sig adgang til at vise/ streame x antal forskellige film om dagen. Det enkelte website køber et meget billigt, næsten gratis abonnement "som i like 10 kr. om måneden". Så kan de vise x antal forskellige horrorfilm om dagen i loop for deres besøgende (som bliver længere) Eller uddannelser der kører temaer og viser temafilm som kan indrages i undervisningen osv. Faktum bliver at filmene bliver vist og set af mange flere, der vil være en smule penge i det for filmskaberne, de vil kunne få lettere ved at skaffe penge til deres film, når der er flere seere og de vil have meget lettere ved at netværke, som er meget vigtigt i denne branche. Webstederne giver deres besøgende nogle ekstra oplevelser, har deres besøgende i længere tid og er med til at skabe interesse for formen... kortfilm.

Der er masser af måder man kunne uddele pengene på og når masserne er der er der også reklamepenge at hente? Materialet er derude også guldet... og der er masser? Potentialet er enormt!


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller