Idé nr 46/ Sivetank

Dette er en viderudvikling af mine ideer for sivebrønde og klimapløkker som jeg tidligere har beskrevet. Det har stor betydning at vand fra oven ikke ender i kloarken eller i vandløb med oversvømmelser til følge. Desuden er det vigtigt at vi får fuldt vores grundlandslagre op igen og planter mere skov så vi igen binder vandet, så det ikke indgår i "det frie kredsløb". Jo mere vand der er i "det fri kredsløb", desto mere vanddamp er der i atmosfæren (Drivhusgas), som giver mere nedbør og en af følgerne er forøget vandstand. Afsmeltning af gletschere er ikke den eneste årsag til at verdenshavene stiger... 20% af stigningen skyldes fældningen af vores skove eksempelvis? (Hvor meget vand binder skoven ikke lige?) Der findes tilsyneladende ingen beregninger på vores forbrug af grundvand og hvor stor en betydning vores bebyggelse og asfaltering har, men den er bestemt betydelig.

Sivetanken er blot en stor sivebrønd. Forestil dig at man graver en hul på en 30 meters dybde. 50 gange 50 meter. Den nederst meter fylder man med sand (leder vand hurtigere). 10 meter ovenover støber man en betonkonstruktion (loft) som modvirker at den underjordiske sivetank ikke kollapser. Fra sivetankens midte føres et bredt rør op til overfladen, hvor regnvand fra et større område er forbundet via det eksisterende kloarksystem. Vandet fra disse dele af kloarken løber altså ned i sivetanken frem for at ledes videre i kloarken, som vil føre til oversvømmelser i tilfælde af kraftig regn. Skulle sivetanken blive fyldt ledes vandet først herefter videre i kloarksystemet.


Stor faldstamme tilsluttes det eksisterende kloarknet. Faldstammen fører vandet direkte ned i sivetanken. Først når/hvis sivetanken er fyldt ledes vandet atter via det eksisterende kloarnet.


En række sivetanke vil kunne forhindre oversvømmelser helt, eller begrænse dem væsentligt. Hvis man så kombinerer disse med klimapløkker, systematisk sivebrøndssystem (Mindre enheder) og det intelligente kloarksystem kan man komme de værste oversvømmelser i forkøbet. Om det kan betale sig? Tror ikke man skal have mange 2. juli oversvømmelser før gevindsten er hjemme?


Det´r bar en idé?

Mvh



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller