Idé nr 20/ Intelligent kloarsystem

Oversvømmelser kan afhjælpes, hvis vi kan styre vandet?


Billedet: En prop der forhindre at vandet kommer op... det skaber dog bare problemer andre steder i systemet? Sæt nu at man fra nogle områder helt kan forhindre vandet i at nå videre kan man undgå de værste oversvømmelser?


Nu vi ikke vil investere i at forebygge, må vi til lommerne for at klimatilpasse os. En af de mange steder hvor vi skal klimatilpasse os er vores kloarksystem, som mange steder i landet ikke kan magte de stigende nedbørsmængder. Med tiden kommer vi nok ikke udenom at det hele skal skiftes, men inden kan vi lave nogle tiltag som kan begrænse skaderne og belaste systemet anderledes og nogle andre steder, hvorfor levetiden af det eksisterende forlænges.

Idé: Implemeter nogle elektroniske låse centrale steder i det eksisterende kloarknet. Dvs. at man fra en komandocentral elektronisk kan blokkere for at der kommer vand fra bestemte områder, som samlet set vil forværre oversvømmelser i lavereliggende områder. Det vil i sagens natur bevirke at den del af kloarken der er blokkeret vil blive fyldt og at det område der blokkeres sikkert vil opleve store opsamlinger af vand på veje og deslige, men ikke i definitionen oversvømmelse. Når faren er drevet over, kan man åbne op så vandet fra de højereliggende områder atter siver ned i de laverliggende under kontrol. På denne vis kan man i væsentlig grad begrænse skaderne og belaste kloarken bredere, ved i nogen grad at kunne styre vandet!?

I kroner og øre er dette ikke en dyr løsning, eftersom man kan forestille sig at den blot skal installeres en 10-20 centrale steder i en større provinsby.


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller