Idé nr 15/ Sivebrønd i forlængelse af nedløbsrør.

Vand fra oven, skal ned i jorden. En af de altoverskyggende årsager til de oversvømmelser vi har er at vandet fra oven ikke ledes ned i jorden. De store arealer med asfaltering, fliser, tage osv. samler og leder vandet i kloarken i stedet for i jorden. Resultatet er oversvømmelser.

Mange hustande har heldigvis regnvandsopsamling, men det regner efterhånden mere end opsamlerne kan  samle så er der kun kloarken tilbage.

Der er mange grunde til at vand fra oven skal ned i jorden, ikke kun for at få vores grundvandslagre fuldt op... der er en række andre årsager, som kræver en længere forklaring men som ikke har noget med ideen her at gøre som sådan, udover det kan afhjælpe problemet.

Ideen: Forestil dig at der bliver udgravet en mindre sivebrønd ved hver nedløbsrør. I såfald sivebrønden skulle blive fyldt ledes regnvandet videre til kloarken som nu... eller til en anden sivebrønd?

Denne meget simple og næsten gratis indsats vil i sig selv mindske belastingen på vores kloarksystem betragteligt. Jeg skønner at mellem 10-15% af al nedbøren vil kunne trækkes ud i et omfattende sivebrøndsystem fra tagkonstruktioner alene. Det vil spare samfundet kassen i den sidste ende og kunne være en af de klimatilpasningsformer man kunne sætte ind med, også er den så simpel at jeg næsten kunne lave det?


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller