Idé nr 19/ Den vertikale skov


Ja, se... efter den artikel som jeg henviser til nederst, er dette jo ikke min idé. Men jo, jeg fik faktisk ideen i biologiundervisningen på seminariet tilbage i 1999. Det viser bare hvor uoriginal vi mennesker er. Vi får de samme ideer. I denne her sammenhæng, har artiklen et andet formål end mit. Artiklen vil komme luftforureningen til livs, jeg vil med min idé bekæmpe den globale opvarmning.


Ideen med at bygge grønt vertikalt er fremragende, men svært at praktisere. Træer og jord (vand) vejer tungt og de fleste bygninger skal konstrueres noget specielt og ikke som skyskraberne her på billedet. De kollapser ved den mindste storm.
Min idé med den vertikale skov er ikke i skyskraberform, men mere som pyramide (terresser, rismarker), dog stejlere end de pyramider vi kender fra oldtiden. På de strånede plateauer kan der plantes træer, på de vertikale flader, slyngplanter. Jo mere vertikal bygningen er, desto flere slyngplanter skal plantes.
Der er mange årsager til at dette er en god idé. 
Vi fælder skov for at få plads. Vi er mange, 7 milliarder, og driver rovdrift på naturen så vi kan få fat i jordens resurser osv. Men skovene er Grækernes svar på "Atlas". Ham der bære himlen. Der er et fremragende indiansk ordsprog der lyder: Det er træerne der bærer himlen... når skoven falder, falder himlen... og det er sandt.
Den globale opvarmning handler om Co2, korrekt. Den handler om hvor meget vi udleder, ikke et ord om hvordan vi rydder op efter os selv. Hvordan fjerner vi Co2en fra atmosfæren igen. Der er en og kun en løsning. Ved at genplante den skov som vi har fældet de sidste 120 år. Dette er i sagens natur urealistisk med så mange mennesker der skal brødfødes, derfor kan svaret være den vertikale skov.
men er det ikke paradoksalt... Vi taler kun om hvordan vi begrænser, ikke hvordan vi rydder op. Sikke et ståhej når der er olieforurening, ik! Den kan vi se konsekvensen af med det samme. Kunne vi se vores co2 forurening, ville vi så ikke handle? bestemt!
Eneste måde vi kan reducere Co2en i atmosfæren er ved at plante mere skov. At stoppe med at udlede, er altså ikke det samme at sige at verden bliver koldere. Træer er den eneste naturlige organisme der kan optage binde CO2 fra atmosfæren over længere tid.
CO2 nedbrydes ikke. De andre drivhusgasser ødelægges efterhånden i atmosfæren, men CO2 bliver ikke nedbrudt ved kemiske reaktioner i atmosfæren.
Samtidigt med at træer binder Co2 fra atmosfæren binder træer også betragtelig mængder vand fra at være i det frie kredsløb. Her skal man huske på at vand også er en drivhusgas. En af årsagerne til de store nedbørsmængder vi oplever rundt om i verden er ikke alene af den årsag at det er blevet varmere, men også at der er betragtelig mere vand i det frie kredsløb. (Lav regnestykket - hvor mange liter vand indeholder et normalt Dansk bøgetræ?)
Endnu mere vigtig når vi snakker global opvarmning er det faktum at ilt har den modsatte effekt af co2. Den afkøler tilsvarende. Fjerner vi træerne, fjerner vi også grundlaget for iltproduktion, altså kølervæsken.
Og husk så... brænder vi skovene optager skovene ikke co2, men frigiver det igen, de optager ikke vand med frigiver det, producere ikke ilt, men bruger det igen i afbrændingsprocessen...
Der er mange grunde til at vi skal genplante vores skove og det kan ikke gå hurtigt nok!
Konkluderende: Når vi nu skal rydde op, for det skal vi sgu! og vi ikke kan plante skov som skoven normalt bliver plantet skal vi tænke vertikalt... Hvis ikke med træer, er slyngplanten fremragende...


Artikel fra BT

En flok italienske arkitekter arbejder på at anlægge skove på højhuse.
Er du storbymenneske og savner grønne områder i hverdagen, skal du måske overveje at flytte til den italienske by Milano.
Her er arkitekterne fra Boeri Studio i gang med et projekt, der hedder 'Bosco Verticale' - den vertikale skov.
Arbejdet er allerede i gang og forventes at stå klar inden udgangen af 2012. Her skal en samling skyskrabere i den italienske modeby være hjemsted for verdens første vertikale skov.
Ifølge chefarkitekten bag projektet er idéen, at naturen skal bevares i storbyen.
- Naturen og tilgængeligheden til den forsvandt mere og mere fra milanesernes hverdag. Vores mål er at bringe den tilbage igen, siger Stefano Boeri ifølge Dagbladet.no til den internationale arkitekturhjemmeside Freshome.

Skal bekæmpe forurening

Millionbyen Milano er en af Europas mest forurenede byer. Med det nye projekt håber man på at modarbejde forureningen.
- Mangfoldigheden af planter og deres karakteristiske egenskaber producerer luftfugtighed, absorberer CO2 og støvpartikler, producerer O2 og beskytter mod stråling. Noget som både forbedrer boligforholdene og sparer energi, lyder det fra arkitektholdet.
Foreløbigt er arbejderne gået i gang med at bygge to skyskrabere i midten af Milano. Her skal de mange træer plantes på store tilbyggede balkoner, hvilket ifølge arkitekterne vil bidrage til oplevelsen af ​​en tæt skov, der strækker sig op i bygningen. Vegetation vil vokse sig til en højde, der varierer mellem tre og ni meter.
Hvis sådan en bolig skulle friste, skal man dog frem med den store tegnebog.
De mindste lejligheder på ca. 80 kvadratmeter vil ifølge Daily Mail koste omkring fem mio. kr, mens penthouse-lejlighederne vil koste knap 15 mio. kr.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller