Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Vinden blæser ikke mindre i fremtiden. Faktisk tyder det på at det kommer til at blæse mere. Vi vil gerne i Danmark være bedre til at udnytte vinden, men ingen gider rigtigt have disse møller stående i baghaven af forskellige årsager.

Når nu dette er en af årsagerne til at der ikke kommer møller nok op, kunne man overveje at tage de vertikale møllevinger og ligge dem ned, så de drejer vandret rundt. Man kunne sågar anbringer en rækker af vinger ovenpå hinanden så de udgør et tårn. Vi sparer pladsen og udnytter i langt højere grad de vinde der passere uden at være afhængige af vindretningen.

Forestil dig sådanne vinger ligge lag på lag og tårne sig op i landskabet?

Man kunne tilmed lade møllevingerne ligge/ svæve på en elektromagnetisk platform, hvor et magnetisk spændingsfelt med to ens poler frastøder hinanden. På denne vis ville friktionen blive minimeret betydeligt og man vil kunne høste mere energi fra den samme vind. Princippet kaldes Magnetisk levitation. (Japanske højhastighedstog kører på sådanne skinner for at mindske friktionen) 


Ganske som man i tidernes morgen opfandt etagebyggeriet, kunne vi lave etagemøllen, hvis ikke på land så da på havet. Hvis man kigger på hvordan vinden blæser ville dette faktisk være en mere praktisk udnyttelse af vinden.




Det´r bar en idé?


Som tak fordi du gad bruge tid på mine ideer giver jeg dig her en gratis hjemmeside sponsoreret af www.dask-online.dkKlik Her




Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller