Idé nr 45/ Flydende solceller

Solcelleforskningen er ved at nå langt og forskning i solceller på DTU er nået langt og lige om lidt tror jeg selv på at der er noget på vej som vil sænke priserne sådan at solcellerne bliver konkurrencedygtige i forhold til de andre spillere på markedet.

Som det er med vindmøller kræver opstilling af solcelleplatforme plads og de skal gerne have en hældning på 45 gr. for at være effektive.

Var i mandags på idenetværksmøde ved Ideeme i Odense. En af oplægsholderne havde i en helt anden sammenhæng taget nogle legetøjsklodser med. Klodserne var konstrueret i kork... ja, bordskånere ;-)

Materialet har en helt eminent flydende egenskab og her kom ideen så. Skab nogle korkplader evt. 10m2 og påsæt solceller på den ene flade. Kobbel herefter i hundredvis af plader sammen en en enhed og send dem på havet, hvor pladsen ikke er et problem. Opstil på denne fleksible kunstige flydende ø en oplagringsenhed.



Fidusen her er naturligvis at man ved at sammensætte en masse enheder for en stor fleksibel enhed som kan modstå store bølger uden at tage skade. Når bølgen tilmed løfter pladerne ændres hældningen fra vandret mod den ideelle hældning på 45 gr. periodevis. Når ladestationen er fyldt hentes batterierne eller denne tømmes løbende via et kabelnet.

Forestil dig evt. en boreplatform med x antal solcelleøer tilknyttet... hvis pladerne så tilmed var hvide ville de reflektere sollyset tilbage som isen ved polerne. Man vil sikkert også kunne hente noget energi fra bølgerne og hvorfor ikke have noget vindregistrerende monteret nu vi er i gang... rene energibomber?


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller