Idé nr. 33/ Lysfordeler

Mange diskussioner går på hvordan vi sparer på energien og hvorledes vi nedbringer udledningen af Co2. Sluk lyset er langt hen ad vejen en god løsning, eller reducer antallet af spots. Energisparepærer er også en mulighed... og vi gør noget ved det, mange gør. Sikkert ikke af miljømæssige hensyn, for det er svært at begribe at "Vores" forbrug gør en forskel, nej... vi kan mærke det på pengepungen. Med simpel omtanke kan en gennemsnitlig familie spare 200 kr. om måneden i el, ved bare ganske få justeringer. Altså justeringer ikke vaneændringer, så bliver besparelsen endnu højere. Det kan lyde af småpenge, men hvis du så sætter ind andre steder i hjemmet på el-delen og vand og varme løber det op. Du kan ved simple tiltag og mindre vaneændringer sparer 500 kr. i måneden, eller 6000 kr. om året eller 12.000 kr. som du skal ud at tjene?

Ideen: Det handler om at vi får mest lys for pengene og spare på strømmen for miljøet. Opsæt spots, eller standerlamper med spots som peger mod en række spejle som er anbragt strategiske steder i lofte og vægge som kaster lyset fra spejl til spejl. Det er en fejl at tro at dette skaber mere lys, men det spreder/ fordeler lyset bredere så du ikke behøver at tænde så mange spots. Jeg ville tro at jeg med 5-10 mindre spejle fordelt i min stue ville kunne nøjes med at tænde et spot for at få den ønskede hyggebelysning, frem for 5 i dæmpet tilstand idag.

Det er lidt af et ingeniørarbejde med formen af spejlene og deres position og vinkler, men faktum er at en bedre fordeling af en lyskilde vil spare penge og skåne miljøet.


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller