Idé nr 74/ Co2 Skakt

Ideen med at lede røg fra forbrændesanlæg og andre virksomheder der forurener med Co2, ned i jorden i en dybde hvor Co2en under tryk bliver til væske er ikke dum. Smart måde at oplagre den Co2 som vi netop henter op fra lignende lagre, som olie, kul og gas.

Man kunne også forestille sig at komme andet ned i skakten. Evt. organisk affald. som Olie, kul og gas jo faktisk er. Med tiden vil det organiske affald have samme effekt. Man kunne sagtens forestille sig at vores skove kunne blive Co2 høstere på denne vis. At grene og knastværk på denne vis blev deponeret, sammen med blade og andet fra skoven. Eller at juletræer vil lide skaktens skæbne og ikke sankt hans bålet. På denne vis ville Julen blive grøn og bæredygtig. Eller organisk materiale fra stranden i form af de de enorme mængder af tang der ligger og rådner og lugter.

At tro at biobrændsel er Co2 neutral kan man fortolke lidt på, men faktum er at vi skal høste Co2 fra atmosfæren, det nytter intet kun at begrænse udledningen. At plante mere skov en en del af løsningen, at anvende mere træ i produktionen en nu en anden, men at doponere det i den sidste ende er den helt rigtige løsning... Back to nature!



Vores overdækkede lossepladser har faktisk lidt samme effekt, de skulle bare lige ligge en 300-500 meter længere nede?


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller