Idé nr 60/ Nedgravet vandfad

Ja, denne ide går lidt imod mine tidligere forslag med klimapløk og sivebrønde og sivetanke osv. men der er naturligvis mening med galskaben.

Det handler stadig om at vand fra oven skal ned i jorden, og helst for at blive... eller for at blive optaget af planterne. Problemet med vandet kan i nogle tilfælde faktisk være det modsatte. Når det regner i min have eksempelvis forsvinder det lige så hurtigt som det kommer, ja også dengang vi fik 68 mm over natten var der ikke en vandpyt i min græsplæne. Sagen er den at vi har en meget sandet jord her hvor jeg bor, så at vande om sommeren, som oftest er tør giver aldeles igen mening.

Plantede for nogle år tilbage nogle æbletræer som ikke er vokset synderligt. Problemet skyldes tildels den sandede jord, men også det faktum at vandoptaget begrænses. Sandet jord indeholder ikke mange næringsstoffer og den gødning jeg trods alt gøder med siver også ned i jorden sammen med vandet, hvor en mindre del bliver optaget end hvis jorden havde været muld eksempelvis.



Ideen er derfor at når man planter træer i sandet jord, at stille træet med roden i en større fad. Rødderne er nu placeret i fadet og stritter desuden sikkert også lidt ved siden ad. Herefter fylder du jord omkring som du ellers ville have gjort. Resultatet bliver at når det regner eller når du vander (og gøder) så vil en del af vandet (og gødningen) blive opsamlet i fadet og give træet mulighed for at opsamle mere vand og næringstoffer frem for at det svinder ned i jorden. Rødderne vil med tiden vokse ud til siden og nedad som ellers med fadet vil stadig være der og samle vand og næring. Med tiden som træet bliver større vil effekten tage af, men vil hjælpe træet med at vokse i starten.


Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller