Idé nr 54/ Det solcelleopladelige princip

Min svigerfar har fået en elcykel, og tak skæbne den er fed at køre på. Nice... så er det lige hjem og en tur i ladestationen og så er man på den igen. Godt for miljøet. Ligesom med elbilen, de kan da ikke komme ind på markederne hurtigt nok, det er jo godt for miljøet. Jo, men hvilket miljø... Cyklen forurener jo slet ikke og bilen forurener jo heller ikke, men de forurener jo bare et andet sted. På kulkraftværket eller forbrændingsanlægget. Co2 mæssigt er det det samme, eller måske endda værre (kul?)

Nej, hvis elbiler mv. skal have deres berettigelse, og det skal de, så skal energien de kører på være grøn, ellers giver det altså ingen mening.

Man kunne i princippet godt forestille sig at der på bilers tage og på bussers tage eksempelvis var monteret lette solcellepaneler (de er faktisk ret små nu om dage) så de lader sig selv op når de kører og holder stille. Hvis det alligevel er tænkt at de skal kører på el, så kunne de vel o overvejende grad producere den selv?

I princippet kunne hele vognparken fra cykler og knallerter, plæneklippere, hækkesakse... ringklokker og gadebelysning lade sig selv op med solenergi suppleret af et kraftværk skulle behovet være.

Mvh
Tommy Duus

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller