Idé nr. 16/ Klimapløk

I forlængelse af min sidste ide, kommer min inspirationskilde faktisk først her. Tendensen i et varmere klima er at vi får mere nedbør på kortere tid, og længere perioder med tørke. Ikke som tidligere med lette udsving, nu er månederne enten tørre eller meget våde. Problemet er naturligvis belastningen af kloarkerne med oversvømmelser til følge, men disse forstærkes af den tørre jord som ikke kan trække vandet når den så kommer, dvs. at den løber af plæner og marker ud i åer og vandløb og kloarker som forværre omfanget af evt. oversvømmmelser.

Indsatsen her skal gå på at få vandet ned i jorden inden det rammer åer, vandløb og kloarker.

Klimapløkken er en cylinderformed tragt med huller som graves ned i jorden på strategiste steder hvor der er tendens til at vand kan løbe af eller hvor vand kan samle sig. Klimapløkken er en fleksibel sivebrønd som du kan grave ned hvorsomhelst og i forskellig størrelse. Evt. i din egen græsplæne, der hvor den skråner, så det vand der måtte løbe kan opsamles her. Klimapløkken kan anvendes alle steder i græsplænen uanset fald eller ej. Vand fra oven skal ned i jorden. Hvis vanden pytter sig fordamper det meste og sendes videre til "det frie vandkredsløb" (længere forklaring)

I tørketider kan klimapløkken spare dig for masser af vand i haven fordi du kan vande strategisk i stedet for tilfældigt. En cylinder med et rumfang på en liter kan vande 10m2 græsplæne og du har ingen fordampning eller spild.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller