Idé nr 110/ Come n go SFO

Jeg har først om et par måneder børn i SFO, men kan vitterligt ikke forstå, at det skal være så dyrt. 4 gange så mange børn, halvt så meget personale i en tredjedel af tiden koster det samme som børnehaven. Tilmed i lokaler som i forvejen tilhører skolen, ikke et ekstra areal som kommunen skal vedligeholde. Er det bare en anden måde at betale for at gå i folkeskole... måske jeg bliver klogere om et par måneder?



Men faktum er, at den privatskole min datter er skrevet op til er billigere at gå i samt den tilhørende SFO. Færre børn, flere voksne, skolegang mv. Det giver ikke mening. Vi har jo ikke noget alternativ?

Eller har vi!

Hvorfor ikke tilbyde et privat initiativ, hvor børn kan blive passet fra dag til dag. Et sted hvor børnene møder efter skole og hvor der er nogle voksne som holder opsyn. Deres opgave er ikke at opdrage og moralisere, men at give de børn der er der trygge rammer for almindelig leg og social samspil. I nogen grad frivillige.

Et sted med plads til 100 børn. 2 ansatte og 2 frivillige. 50 kr. om dagen. Man melder en måned forud hvornår og i hvilket omfang man forventer at ens barn kommer, så man kan lave en vagtplan. De ansatte er faste uanset antallet af børn, men antallet af frivillige kan kaldes ind efter behov.

På denne vis ville jeg kunne få passet mit barn for under 1000 kr. om måneden. Næsten 1500 kr. mere efter skat. Er dette tilfældet, så bruger vi pengene på at spise økologisk fremover...

Mvh
Tommy Duus


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller