Idé nr 100/ Selvopladelig bil (Dobbeltdækker)

Kørte en tur over grænsen for et par måneder siden og fik denne idé. Ja, engang fik jeg ideerne på toilettet, nu får jeg dem faktisk i bilen, uden radioen tændt.

Mine svigerforældre har en optrækkelig traktor. Det fantastiske ved den er, at du kan trække den 5 cm tilbage også kører den et par meter frem. Energien spares op i en slags omvendt dynamo.



Hvorfor samler vi ikke energien op når vi kører og bruger den opsparede energi til senere fremdrift. Alt det kræver er et batteri, som vi jo kender fra Elbilen eksempelvis. Det fantasitiske ved bilen er tilmed også at den har 4 hjul at samle energien op på. Hvis man så tilføjer det element, som er at finde i nogle biler med at energien ved opbremsning er med til at sætte bilen igang igen, samt at bilen går ud af tomgang ved fuld stop og sætter igang igen når du træder på pedalen (for at spare energi) Hvis du har solceller på taget, som kan lade bilen op både når den kører, men også når den holder stille og hvis du så tilmed også har en tank, i traditionel forstand, som en slags backup med biobrændsel naturligvis, har du så ikke en bil du meget sjældent skal tanke. Lader den ikke sig selv op?

Næppe helt. Det er jo ikke sikkert solen skinner, og det er sikkert et komplekst regnestykke, hvor meget energi bilen kan samle op i den omvendte dynamo, fordi der kun er 4 hjul.



Men hvad nu hvis der var 8 hjul til at samle energien op, eller 16. Ville regnestykket så ikke se anderledes positivt ud? Forestil dig et hjul/ dæk som bestod af 2 eller 4 selvroterende dele, som alle var forbundet til hver sit batteri. I stedet for at et hjul lader et batteri op, så vil samme hjul med 2 enheder lade 2 batterier op  eller 4 enheder, 4 batterier? Design- og konstruktionmæssigt må hjulet ikke være meget bredere end de eksisterende i forhold til bilens køreregenskaber, men det kan vel løses?

Grundlæggende handler det om, at samle så meget energi op mens man er i fremdrift. Om bilen ved at tilføje flere opsamlende enheder kan blive selvopladelig, er teoretisk, og medregner ikke det faktum at der altid ved energioverførsel vil være et energitab. Så kunne man håbe på, at man kunne udvikle en bil med solceller som kunne kompensere for dette energitab og derved gøre bilen 100% selvopladelig.

Tænk hvor meget brændstof der vil blive sparet?


Det´r bar en idé?

Mvh



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller