Idé nr 157/ Boligrokade

Problemet i Danmark er at der er mange boliger til salg, men det må forventes at antallet af potentielle købere er næsten lige så stort. Fordelen ved markedet er trods alt at man overordnet set får ligeså meget (eller lidt) når man køber som når man sælger. Så når du sælger med et tab, vinder du tabet hjem fordi det du køber også er billigere end ellers?



Boligbytte har været i årevis og er langt hen ad vejen en god og alternativ løsning. Udfordringen her er bare om man gider at bytte. Hvis en har et hus til salg i Århus og gerne vil flytte til Kolding, fordre det at man kan finde en i Kolding der vil flytte til Århus, til nogenlunde samme pris, samme tid og som rent faktisk vil bo i huset? Tager du sandsynlighedsmaskinen frem, er det nok bedre "bare" at sætte den til salg på normal vis?

Alternativt kunne man kæde flere boliger sammen i en større rokade med måske helt op til 5-10 forskellige huse og købere? Lad os nu forestille os at manden fra Århus finder et hus i kolding som er til salg, sælger her har kig på et hus i Odense, hvis sælger gerne vil til Århus. I dette tilfælde vil 3 rokerer og alle være tilfredse. En handel der ikke ville blive en realitet mellem manden fra Århus og Kolding alene, men via fyren i Odense blev alles ønske realiseret?

Jo flere huse der er med i rokaden desto mere kompleks bliver det, men det ville kunne fungere i praksis.







Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller