Ide nr 155/ Delemedarbejdere

Det findes i nogen grad, hvor en række virksomheder deles om den samme receptionist eksempelvis, men hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud.

I disse tider har specielt de små og mellemstore virksomheder ikke råd til at fastansætte folk, det er for risikabelt af mange årsager, men man kunne sagtens finde en ordning, hvor der er flere arbejdsgivere der deles om lønudgifterne.



Forestil dig 10 enkeltmandsvirksomheder der går sammen om at ansætte 5-10 fuldtidsansatte, som de kvotemæssigt kan gøre brug af. Fordelen ved fuldtidsansættelse er, at man kan forvente at folk bliver lidt længere, er mere stabile modsat freelancere og projektansatte. I stedet for at hver virksomhed ansætter en som skal have mangerettede kompetencer ansætter fællesskabet en grafiker, en markedsføringsansvarlig, en eventmager, en bogholder og en mødebooker. De sidder naturligvis i samme kontorfællesskab og virksomhederne netværker indbyrdes som det bedst lader sig gøre.

Virksomhederne deles om lønningerne, pensioner og forsikringer til de ansatte efter aftale. Virksomhedsejerne skal nu ikke tænke på markedsføring, bogholderi eller nye kunder. Det hele er samlet i en hat.

Man burde kunne organisere noget der virker og som ville være en gevinst for alle. Alternativt kunne virksomhederne projektansætte folk?






Det´r bar en idé?

Mvh





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller