Idé nr 152/ Universalbatteri til elbiler/ Hybridbiler

I dag indvier Danmark de første energiladestationer til elbiler i Danmark. Dejligt, først rigtig dejligt den dag energien så kommer fra de rigtige energikilder som vind eller solenergi... før snakker vi jo ikke om grøn energi?

At skulle ind og tanke sin bil må være en gammel måde at tænke på. At muligheden skal eksistere er en anden ting, men optankning skal i udgangspunket foregå i privaten.



Forestil dig at alle elbiler får installeret et standartbatteri. Dette kan du oplade hjemmefra via din private ladestation. Om ladestationen er tilkoblet dit solcelleanlæg, vindmølleparken du er tilknyttet eller via den klassiske stikkontakt er i denne sammenhæng sekundært. Tanken her er, at du har et opladt batteri køreklar i bilen og evt. et i bagagen som reserve samtidigt med at du har et batteri til opladning i ladestationen derhjemme. Skulle det indtræffe, at du er ved at løbe tør kan du køre fordi en tankstation/ vindmølle og udskifte dit universalbatteri med et opladt, uden ventetid.

Et mindre solcelleanlæg på din garage til en kostpris af en 15.000-20.000 kr. vil faktisk kunne gøre at du køre gratis fremadrettet. Forestiller man sig så, at bilproducenten sælger solcellerne sammen med bilen ville du om lidt kunne købe en familiebil til 400.000 kr. uden udgifter til kørslen. Ved grøn opladning fra hjemmet og med optankningsmuligheder forskellige steder i landet, ville dette være det varme brød.






Det´r bar en idé?

Mvh

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller