Idé nr 162/ Bekæmpelse af den Globale Opvarmning

Bekæmpelse af den Globale Opvarmning er faktisk ret simpel. Ikke nødvendigvis let og billig, men simpel.

Der er en meget overset og undervurderet faktor?


Vand fra oven skal ned i jorden:

Den Globale Opvarmning forstærkes af at det bliver varmere. Jo varmere det bliver desto mere vanddamp er at finde i atmosfæren. Jo mere vanddamp der er i atmosfæres desto varmere bliver det, fordi vanddamp er en drivhusgas. (Begrebet kaldes: Tilbagekobling)

Når det bliver varmere udvider vandet sig og verdenshavene stiger. Når verdenshavene stiger øges arealet hvor vand kan fordampe væsentligt.

Der kommer selvsagt mere vand i havene fordi isen smelter og den udvider sig, men der er også andre vigtige parametre, hvor vi faktisk kan gøre en markant forskel fordi vi er over det hele og fylder det hele!

1. Vi pumper grundvand op i betragtelige mængder.
2. Vi leder nedbør til åer og kloaker, som ender i havet. (bemærk her, at bebyggelse og infrastruktur gør at en stor del af nedbøren ikke trænger ned i jorden, men returnere direkte til kredsløbet hvor det atter kan fordampe.
3. Fældningen af træer og skove. Lav selv regnestykket over hvor mange kubikmeter vand et træ indeholder og dermed opholder fra kredsløbet. Det er ikke småting når dette skal ganges op med hvad der er fældet af træer de sidste 100 år. Antallet vil naturligvis være rent estimat, men i en mindre Dansk skov er der rask væk 50.000 træer? Dem er der så 500 af i Danmark. Hvis hver træ så bare blot indeholder 10 kubikmeter vand... 250 millioner kubikmeter vand. Dette er lavt sat, det faktiske tal er nærmere en fordobling. Dvs. at fældede vi den skov ville vi øge "kredsløbet" ca. 250 millioner kubikmeter vand, men endnu værre fælde den skov som jo skulle optage vores nedbør... så det er faktisk dobbelt. Når vi så tilføjer at 75% af de Danske skove er fældet de sidste 100 år, så skovarealet idag kun udgør 11% af det samlede landareal. Så er det du kal lave regnestykket igen og så gange det med 2 igen... for til sidst at have i mente at dette "bare" er Danmark. Der er steder i verden, hvor tallene er noget større... og smid så det hele sammen. Ja? Mon ikke dette tal alene kan betyde flere meter i havniveau? Måske!

Løsningen er, at hjælpe vandet ned i jorden igen, så den optages af planter og indgår i naturlig kredsløb eller bare at vandet ikke kan fordampe og indgå i kredsløbet. Det fordre i sagens natur gigantiske mængder der skal ned i jorden eller optages igen, men det er en vigtig del af løsningen.

Løsningen kan være at etablere sivebrønde overalt, så vi kan hjælpe vandet på vej ned i stedet for ud. Forestil dig at alt opsamlet nedbør ikke ledes ud i kloakken men direkte ned i et sivebrøndssystem. Hvis dette kan etableres, så man tilmed kan styre vandet under jorden vil du ikke opleve oversvømmelser. Dyrt måske, men meget billigere i længden.

Også lige genetablering af den skov vi har fældet!


Tommy Duus




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller