Idé nr 147/ Ny superliga turneringsform


Følgende artikkel var at finde i dagens BT

FCK-direktør: Superligaen er syg


FCKs direktør Anders Hørsholt mener, at det er på tide at skære i antallet af Superliga-hold for at højne kvalitet og underholdning.
Superligaen er syg. Den er blevet kedeligere, tilskuere flygter sammen med tv-seerne, og tv-stationerne, der årligt lægger store summer i den bedste liga, får ikke det produkt, de betaler for.
Sådan skriver FC Københavns direktør Anders Hørsholt onsdag uopfordret i et debatindlæg i Berlingske:
- Selv om vi i FC København leverer og igen spiller med om guldet, er nerven og intensiteten i Superligaen på kraftig retur. Hvilket betyder, at den kommercielle værdi falder.Det understreges af de faldende seertal til topopgørene og det vigende antal tilskuere på tribunerne. Jeg hører mig også til, at det kan aflæses i sponsorindtægterne i mange klubber, skriver Anders Hørsholt i indlægget, hvor han opfordrer til, at klubberne genovervejer Superligaens struktur:
- Vi må genoverveje turneringsstrukturen for at skabe flere attraktive kampe og samtidig sikre at de indtægter, der drives af den ultimative top i dansk klubfodbold fordeles mellem færre klubber. Der skal være færre klubber i Superligaen og indføres et slutspil, hvor intensiteten er høj. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil øge spændingsniveauet og ikke mindst den fodboldmæssige og kommercielle kvalitet, skriver Anders Hørsholt.
Dermed genåbner han den debat, der ellers blev lukket, da Divisionsforeningen trak sit forslag om en lignende struktur tilbage, inden repræsentantskabsmødet 6. marts 2010, da der ikke så ud til at rejse sig et flertal for ændringerne. Derfor blev det i stedet besluttet at fortsætte med 12 Superliga-hold og en nedskæring af 1. division fra 16 til 14 og siden 12 hold.
Forinden havde konsulentfirmaet Capacent efter en række analyser ellers anbefalet en model, der minder om den, Anders Hørsholt nu trækker frem igen.
Det var især klubberne fra de sekundære rækker og den nederste del af Superligaen, der stillede sig på bagbenene, fordi modellen favoriserede den absolutte top og især de klubber, der formåede at komme blandt de otte deltagere i det medaljeslutspil, der på idéplanet skulle afvikles i løbet af foråret. Men sådan må man ikke tænke, hvis man vil dansk fodbold det bedste, skriver Hørsholt:
- Hvis vi skal udvikle en Superliga, der skal kunne tage tv-kampen op på dansk jord mod Premier League og Champions League, skal vi satse på toppen og ikke på bredden. Vi skal turde dyrke det elitære og acceptere præmissen om, at der skal være forskel. Superligaen har ikke ansvaret for bredden - men for eliten, skriver han.
OB har i de senere år været fast udfordrer til FC København, og direktør Thomas Christensen var som formand for Divisionsforeningen dybt involveret i arbejdet med en ny struktur.Han anerkender, at de faldende tilskuer-og tv-seertal skal tages alvorligt, men vurderer ikke, at tiden er inde til en strukturændring:
- Turneringsstruktur er noget, man hele tiden skal diskutere, men det er ikke noget, man kan lave om hele tiden, og der skal være et politisk flertal først. Vi må jo erkende, at det var en enig Divisionsforening og Superliga, der trak forslaget tilbage for to år siden, fordi opbakningen ikke var der til det slutspil, som vi ellers troede på som en god idé efter de analyser, vi havde fået fortaget, siger Thomas Christensen.
I Brøndby, hvor tilskuertallene altid har været høje, og hvor de altid trækker høje seertal, vil direktør Jan Lockhart ikke forholde sig til Hørsholts forslag, fordi han med henvisning til klubbens svære situation lakonisk konstaterer, at de har nok at gøre med andre ting fortiden.
- Men jeg vil bestemt godt medgive, at vi skal stå sammen om at løfte underholdningsniveauet på alle platforme. Vi må konstatere, at tilskuertallene og seertallene ikke er stigende, og vi må se på, hvordan vi kan øge underholdningsværdien. Vi er en del af underholdningsbranchen, og det skal vi vedkende os. Det er jo også en af årsagerne til, at vi i øjeblikket gennemfører en tilskuerundersøgelse i Superligaen, siger Jan Lockhart.

Ny Struktur
Han har jo så ganske ret, den kære Jan Lockhart. Tror bare ikke helt på hans forslag til en ny struktur vil ændre på det væsentlige. Spændende, underholdende kampe. Det er en fejlslutning at de bedste hold spiller de bedste, målrigeste, underholdne kampe. Underholdningsmæssigt holder det ikke. Problemet med færre hold i ligaen betyder bare at de samme gode hold møder hinanden endnu flere gange i en sæson, end tilfældet er nu. Dermed ryger momentum og interessen. Hvem gider se Brøndby-FCK 6 gange på en sæson. Mødte de hinanden 2 gange, så ville der være fulde huse til disse 2 opgør begge gange.
Nej, lad os tage ved lære af håndbolden og andre ligaer i europa...
Lad der være 18 hold i superligaen, med 2 indbyrdes opgør i sæsonen. Jo, der vil blive stor spredning fra top til bund, men er der ikke også det i Holland og Spanien for den sag skyld. Det vil bevirke at der ganske simpelt vil blive scoret flere mål. Vi vil have flere angribere der score mere end 12 mål i sæsonen. Talentmassen vil blive udvidet og udviklet, fordi flere spiller på et samlet højere niveau. Der vil være flere sponsorpenge fordi flere hold spiller i den bedste række og de enkelte topkampe vil blive mere attraktive for publikum og tv-seerne.
Slutspil og pladseringskampe, ingen ligegyldige kampe...
Lad der være et slutspil mellem de 3 højestpladserede hold når sæsonen er ovre. De kæmper om at blive nr. 1,2,3 og er sikret en plads i europæisk fodbold, samt en ekstra pulje tv-penge.
Nr 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10 spiller om en bedre slutpladsering samt den sidste europæiske plads?
Nr. 11, 12, 13, 14, 15 og 16 spiller om at undgå at blive sidst, ellers kommer de ud i en kvalifikationskamp om nedrykning.
Nr 17, og 18 rykker ned.
På denne vis vil der hele sæsonen igennem være pladseringskampe og slutspil med undtagelse af nedrykkerne. Højne et samlet bredere niveau og langt flere mål. 








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller