Idé nr 136/ Lej og ej et kunstværk

Er begyndt at interagere med en række kunstnere i en ny netværksform jeg er ved at etablere. En af de koncepter jeg vil præsentere dem for, er dette koncept.

Kunne du tænke dig at have et af Pia Haslunds billeder hængende i dit hjem. Du får flot kunst på væggen du kan udskifte, du gør Pia en tjeneste men de penge du lejer for kan du senere købe hendes kunst til eje?


Kunstnere udstiller mange steder. På arbejdspladsen, skoler, udstillinger og naturligvis i forretninger og via egne gallerier samt på nettet. Men hvorfor ikke også bruge de private hjem som udstillingsplads?

At udleje et billede er ikke et nyt koncept som sådan, det er bare ikke særlig udbredt og skal piftes lidt op.

Konceptet kort: En kunstner lejer et billede ud til en person for 100 kr. i måneden. Personen kan skifte billedet ud med anden kunst fra kunstneren efter ønske og behov. Billedet er stadigvæk til salg hos kunstneren, så det kan forekomme at en køber melder sig og derved køber billedet. Personen som har lejet billedet for 100 kr. igennem et år, kan nu få et andet billede af samme kunstner op i hjemmet også til 100 kr. i måneden, eller personen kan vælge at købe et billede fra kunstneren for de penge personen allerede har betalt. Se det er det der er det smarte.

Personen lejer kunst hos kunstneren, men pengene bliver sparet op til at købe kunst hos kunstneren senere. Personens hjem fungere som galleri for kunstneren, men kunstneren kan godt sælge sit billede til en 3. part?

En ting er at det spare kunstneren for plads i galleriet, en anden ting er den markedsføring det selvsagt giver men det væsentlige her er den personlige relation der kommer mellem kunstner og lejer/køber. Kunstneren har en repræsentant eller en indirekte sælger af sin kunst... og det er smart!





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Idé nr 80/ Det vandrette Vindmølletårn

Idé nr 48/ Børnefinder applikation

Idé nr 67/ Alternative vindmøller